Käytäntö

Tälle sivulle on kerätty – ja kerätään edelleen pelin lähestyessä – kaikki pelin käytännön järjestelyihin liittyvä tieto. Myös kaikki sähköpostitse lähetetyissä infokirjeissä ollut käytännön tieto kerätään tälle sivulle.

Pelimaksu

Pelimaksun suuruus  on 35 €, ja sen maksudeadline on 31.7.2017. Maksuohjeet löytyvät pelaajille lähetettävästä infomailista. Pelimaksu käytetään kokonaisuudessaan kattamaan pelin kulut, joihin kuuluvat: pelipaikan vuokra, ruokatarjoilu, bändin esiintymispalkkio ja NPC-pelaajien kulut, pelipaikan koristelu ja propit sekä pelinjohdon matkakulut. Jos pelimaksun suhteen ilmenee ongelmia, ota viipymättä yhteyttä pelinjohtoon (juhannustanssit.pelinjohto@gmail.com).

Pelipaikka ja ajo-ohjeet

Peli pelataan Tuusulan Kellokoskella Männistön lavalla, joka sijaitsee aivan Kellokosken kirkon ja seurakuntatalon vieressä joen rannassa. Ainakin Google Maps tunnistaa Kellokosken Lavan ihan nimeltä, mutta paikan virallinen katuosoite on Männistöntie, 04500 Tuusula.

Yöpyminen pelipaikalla

Pelipaikalla ei ole varsinaisia majoitustiloja, mutta siellä on sallittua ja mahdollista yöpyä joko teltassa tai (lämmittämättömän) tanssilavan lattialla sekä peliä edeltävänä että seuraavana yönä, ja ainakin osa pelinjohdosta on paikalla molemmat yöt. Pelipaikalta löytyy vessat juoksevalla (kylmällä) vedellä, ja kokonaisvaltaisempi peseytyminen onnistuu pelipaikan viereisessä puhtaassa ja uintikelpoisessa joessa (aivan vieressä on laiturilla varustettu yleinen hiekkaranta). Pelipaikan off-game-käytössä olevasta keittiörakennuksesta löytyy jääkaappitilaa ja lämmitysmahdollisuus myös pelaajien omille eväille ennen ja jälkeen pelin.

Toinen vaihtoehto kauempaa saapuville on kysellä sisätilamajoitusta jonkun pääkaupunkiseudulla asuvan ja yöksi kotiin palaavan kanssapelaajan luota. Pelipaikalta ajaa noin 40 minuuttia Helsingin keskustaan, joten moni pääkaupunkiseutulainen pelaajan todennäköisesti ajaa pelin jälkeen yöksi kotiin. Sekä kyytejä pelipaikalle että majoitustarjouksia voi kysellä hahmovalintojen jälkeen perustettavassa suljetussa Fb-pelaajaryhmässä.

Pelaajatapaaminen

Vapaaehtoinen mutta suositeltava pelaajatapaaminen järjestetään sunnuntaina 23.7. klo 13–17 Leppävaarassa Sellon kirjaston Akseli-salissa. Pelaajatapaaminen tulee sisältämään paitsi eri hahmoryhmien kontaktointia, tarkoituksena auttaa luomaan illuusio tiiviistä kyläyhteisöstä, myös pelissä käytettävien metatekniikoiden läpikäymistä ja harjoittelua.

Pelipäivän aikataulu

Pelipäivän tarkka aikataulu ilmoitetaan sekä tällä sivulla että infomaileissa lähempänä peliä. Alustavasti pelin on tarkoitus alkaa kello kolmelta iltapäivällä ja päättyä kello kymmeneltä. Pelin sisäinen aika tulee olemaan kaksi tuntia todellista aikaa edellä juhannusta varhaisemman auringonlaskun kompensoimiseksi, eli pelin sisällä tanssit kestävät kello viidestä puoleen yöhön.

Pelin aloitus ja lopetus on tarkoitus toteuttaa liukuvasti siten, että hahmot saapuvat peliin vaihtelevasti sen ensimmäisen tunnin aikana, ja samoin poistuvat tansseista ja pelistä sen viimeisen tunnin aikana sitä mukaa kun se hahmoille luontevaa on; kello kahdeltatoista lava suljetaan ja lavan talonmies Erkki hätistää viimeisetkin hahmot kotimatkalle ja lukitsee paikat. Tällä pyritään tekemään sekä pelin aloituksesta että lopetuksesta mahdollisimman sujuva ja ”pehmeä” sekä antamaan pelaajille mahdollisuus pelata hahmonsa peli draamallisesti tyydyttävään loppuun.

Ruokatarjoilu

Juhannustanssien ruokatarjoilu toteutetaan täysin in-game, eli pelin yhteydessä ei tarjota varsinaista ateriaa. Sen sijaan pelin aikana tanssilavan pihalla on Tirvalan Marttojen järjestämänä tarjolla kesäkeittoa (tai muuta kasviskeittoa) soppatykistä ja Tirvalan Ponnistuksen järjestämä grillimakkarakoju, joista hahmot voivat noutaa syötävää itselleen sopivana ajankohtana. Lisäksi tanssilavan yhteydessä on puhvetti, jossa on tarjolla voileipiä, pullaa, kahvia (ja teetä) ja mehua.

Mainokset