Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

Tälle sivulle on kerätty peliin liittyviä kysymyksiä vastauksineen.

K: Sopiiko peli myös aloittelijoille?
V: Kyllä. Hahmot on tarkoitus kirjoittaa hyvin selkeiksi, ja myös pelin maailma – eli 70-luvun maalais-Suomi – on helposti omaksuttavissa. Peli ei tule olemaan kovinkaan suorituskeskeinen, joten niin hahmoon ja sen henkilökohtaisiin asioihin kuin pelin tunnelmaankin on tilaisuus eläytyä rauhassa. Toisaalta luvassa on kyllä myös kaikenlaista järjestettyä ohjelmaa kokon sytytyksestä arpajaisiin – pelin keskiössä olevasta tanssimisesta puhumattakaan – joten tuskin pelissä tylsää tulee. Eli jos pikkukylän ihmissuhteisiin ja värikkäiden hahmojen välisiin yhteentörmäyksiin keskittyvä tunnelmointi tuntuu yhtään omalta jutulta, niin ensikertalaisuus ei todellakaan ole mikään syy olla osallistumatta. Pelinjohto vastaa myös mielellään kaikenlaisiin kysymyksiin, ja pelaajatapaamiseen ja tanssiharjoituksiin osallistuminen on myös hyvä tapa helpottaa omaa peliin valmistautumista.

K: Onko pelipaikalla mahdollista yöpyä?
V:
On, vaikkakin olot ovat varsinaisten majoitustilojen puutteesta johtuen kohtuullisen alkeelliset. Lisätietoa löytyy täältä.

K: Onko pelissä elävää musiikkia?
V: Kyllä, pelissä tulee esiintymään aikakauden musiikkia soittava elävä yhtye, joka on solisteineen myös kirjoitettu osaksi pelin juonia ja tapahtumia. Yhtyeen taukojen aikana soitetaan levyltä tanssimusiikkia, joten vaikka tanssiminen on erityisen suotavaa yhtyeen soittaessa, ei sitä tarvitse lopettaa myöskään taukojen ajaksi.

K: Onko pelissä muita kuin suomenkielisiä hahmoja ja miten vieraiden kielten käyttö on toteutettu pelissä?
V: 
Kyllä, pelissä on sekä englantia (Jarvellat) että ruotsia (Svenssonit) äidinkielenään puhuvia hahmoja sekä hahmoja, jotka puhuvat näitä kieliä vieraana kielenä.  Lukuunottamatta täysin englanninkielistä hahmoa (Georgina Jarvella), jonka pelaajan tulisi pystyä pelaamaan koko peli englanniksi, kaikki äidinkieleltään englannin- tai ruotsinkieliset hahmot osaavat myös suomea, joten pelaajien ei odoteta osaavan mainittuja kieliä kuin sen verran, että pystyvät käyttämään sitä keskenään mausteena ja tunnelmanluojana – pitkiä keskusteluja ei tarvitse pystyä käymään. Muiden hahmojen kielitaito määräytyy sitten hahmokonseptiin sopivuuden ja pelaajan omien toiveiden ja taitojen perusteella. Monet hahmot voivat joko osata tai olla osaamatta ruotsia tai englantia ihan pelaajan toivomuksen mukaan, mutta ainakin opettajahahmoihin ja muutamaan muuhun lukeneempaan hahmoon valitsisimme mielellämme pelaajan, joka pystyy käyttämään ainakin toista näistä kielistä vähintään auttavasti.

Mainokset